Magyar siker Rómában a ProArte díjátadón [2010-11-30]

Kattintson a képre a galériához!

2010. november 25-én, a Római Magyar Akadémián tartották a Premio ProArte díjátadó ünnepséget (KultúrPont)


2010. november 25-én a Római Magyar Akadémia adott otthont a nemzetközi jelentőségű Premio ProArte Díj ünnepélyes átadójának. A Nemzeti Erőforrás Minisztériumot Elekes Botond kabinetfőnök képviselte az eseményen, ahol több jeles vendég között megjelent Paolo Avezzú az ANCI képviseletében, Anita Baldi, az AIG főtitkára, valamint Daniel Vladimirov, a Római Bolgár Kulturális Intézet igazgatója. Az egybegyűlteket dr. Kovács Péter, a Római Magyar Akadémia igazgatója üdvözölte.

A nemzetközi jelentőségű Premio ProArte Díj fiatalok számára ad lehetőséget innovatív, értékes kulturális projektek megvalósítására A díj szervezői minden évben felkérnek egy európai országot, hogy az olasz féllel együtt végezze a koordinációt, valamint saját lakossága körében meghirdetve több kategóriában nyújtson pályázati lehetőséget a díjra. E megtisztelő feladatra ezúttal Magyarországot kérték fel, így a pályamunkák gyűjtése hazánkban történik.
A díjat Magyarországon koordináló KultúrPont Iroda képviseletében Kovács Imre vett részt a római eseményen.

A ceremónián átadták az olasz és a magyar szekció legjobbjainak szánt diplomákat, magyar részről Legány Csaba, Németh Attila és Véglesi Gergely szerepeltek a díjazottak között, míg a különdíjat - Premio Speciale - az AERA MHC Kft (ügyvezető: Németh Bálint) gyártotta Budapest Get Engaged videó kapta, Madarász István rendezésében, a Balkan Fanatic zenéjével.

Az ünnepélyes díjátadót hangverseny zárta, ahol magyar és olasz klasszikus műveket hallhattak a megjelentek.

Az eseményről videófelvétel készült, mely elérhető - beállítástól függően - az alábbi két link valamelyikén:

Pro Arte díjátadó Róma 1.verzió

Pro Arte díjátadó Róma 2. verzió


Bővebb információ:

KultúrPont Iroda; 1072 Budapest Rákóczi út 20. - Kovács Imre
E: kovacs@kulturpont.hu
T: 0612662837
F: 0612665972

Támogatóink: