Irodánk CCP-ülést szervezett [2011-04-04]

Kattintson a képre a galériához!

Az EU soros elnökeként az e félévi informális ülést irodánk szervezte. (KultúrPont)


2011. március 28-30. között került sor az e félévi informális CCP-találkozóra, melyet az EU soros elnökeként Magyarország, közelebbről a KultúrPont Iroda szervezett. Az esemény a BGF Markó utcai épületében került megrendezésre.

Az ülés során a Kultúra Programban részt vevő 36 ország közül 34 képviseltette magát, az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség részéről Katharina Riediger és Katherina Xethali, a Bizottság részéről pedig Marc-Hector Vanderhaegen.

Számos rendkívül fontos és aktuális témát beszéltünk meg az ülésen. Elsősorban a Program legfrissebb eredményeit és azok statisztikáit tekintettük át Katherina Xethali és Katharina Riediger előadásában, majd négy különálló workshopban vitattuk meg az 1.3.6-os terület (Európai kulturális fesztiválok támogatása) tapasztalatait, amit a terület egyik felelősének, Katherina Xethalinak prezentáltunk.

Mindezek mellett döntés született a partnerkereső adatbázisok egységesítéséről, információkat kaptunk az Ügynökség legfrissebb terveiről, valamint az Ügynökség is ellátta a CCP-irodákat aktuális működési jellegű információkkal.

Az eseményen felszólalt a Nemzeti Erőforrás Minisztérium részéről Entz Géza és Tóth Veronika; Kálomista Imre, a Hungarofest ügyvezető igazgatója; Kiss Imre és Péter Petra nyertes projekteket mutattak be; Szomolányi Janina a Budapesti Tavaszi Fesztivált prezentálta; Szécsi Noémi az EU Irodalmi Díjáról beszélt mint díjnyertes, Balog Réka pedig a Pécs Cantat projektet mutatta be.

A kollégák kivétel nélkül elégedetten távoztak ülésünkről.

A következő CCP-találkozóra júliusban kerül sor Varsóban.

Bővebb információ:

KultúrPont Iroda; 1082 Budapest Kisfaludy u. 32 - Kovács Imre
E: kovacs@kulturpont.hu
I: kulturpont.hu
T: 0612662837
F: 0612665972

Támogatóink: