Az Europa Nostra-díj 2017. évi díjazottjai [2017-04-05]

Az Európai Bizottság és az Europa Nostra a mai napon nyilvánosságra hozta az Európai Unió Kulturális Öröksége díj / az Europa Nostra-díj 2017. évi díjazottjait. Az idei év díjazottja Kallós Zoltán, erdélyi magyar néprajzkutató, népzenegyűjtő is. (Kreatív Európa Iroda)


A kulturális örökségvédelem terén végzett kutatásaik, figyelemfelkeltő és értékmentő munkájuk, tudatosító és oktatói tevékenységük elismeréseként 18 országból, összesen 29 díjazottat tüntettek ki. Az Elkötelezett szolgálat kategória egyik díjazottja Kallós Zoltán erdélyi magyar néprajzkutató, népzenegyűjtő.

A mai napon elindult egy online szavazás is, ahol a közönség támogathatja a nyertes projekteket, és dönthet arról, hogy ki kapja a Közönségdíjat. A szavazóknak lehetőségük van arra, hogy megnyerjenek egy kétszemélyes utazást Finnországba, így meghívott vendégei lehetnek a díjátadó ceremóniának, amelyre május 15-én, Turku városában kerül sor. Az ünnepség keretében hirdetik ki a hét Nagydíjat, valamint a Közönségdíjat is.

Kallós Zoltánnak és a többi díjazottnak is gratulálunk!

Bővebb információ:

Europa Nostra;
I: www.europanostra.org/eu-prize-cultural-heritage-europa-nostra-awards-2017-29-winners-18-countries-announced/ , www.europeanheritageawards.eu/winners/mr-zoltan-kallos/ , vote.europanostra.org/

Támogatóink: