A kultúra mint ellenállás - dokumentumfilm-pályázat [2017-08-11]

A Parevo és a Courage nemzetközi dokumentumfilm-pályázatot hirdet A kultúra mint ellenállás az egykori kelet-európai szocialista országokban címmel. (pályázatok.org)


Nemzetközi dokumentumfilm-pályázatot hirdet a Parevo és a Courage A kultúra mint ellenállás az egykori kelet-európai szocialista országokban címmel. A pályázatra dokumentumfilmeket várnak a következő témákban: a nonkonform művészet világa a szocializmusban; ifjúsági szubkultúrák, underground zene; kísérleti színház; alternatív film-, performansz- és táncművészet; illegális oktatás és kiadói tevékenységek; emberi jogok és ökológiai mozgalmak; hagyományőrző csoportok; kisebbségi, emigráns és „disszidens” kultúra; új életmódot hirdető körök; vallásos közösségek élete a szocialista korszakban. A kiválasztott filmeket 2018 májusa és decembere között mutatják be Budapesten, Prágában (Csehország), Bukarestben (Románia), Varsóban (Lengyelország), az Egyesült Királyságban és Németországban.

Első körben az absztraktokat várják angol nyelven. A kész filmeket 2017. október 31-ig kell feltölteni.

Beküldési határidő: 2017. szeptember 29.

Bővebb információ:

Courage;
E: courage.filmfestival@btk.mta.hu
I: http://hu.cultural-opposition.eu/2017/05/11/dokumentumfilm-palyazat-kultura-mint-ellenallas-az-egykori-kelet-europai-szocialista-orszagokban/

Támogatóink: