Kulturális és Kreatív Városok Figyelője [2017-08-15]

Online eszközt tett közzé az Európai Bizottság Kulturális és Kreatív Városok Figyelője címmel, ahol a kulturális és kreatív iparágak képviselői megismerhetik a helyi erősségeket és a fejlesztendő területeket. (Kreatív Európa Iroda)


Az Európai Bizottság tudományos szolgálata, a Közös Kutatóközpont online eszközt dolgozott ki Kulturális és Kreatív Városok Figyelője címmel. A nemrég közzétett online eszköz segítségével a kulturális és kreatív iparágak képviselői a helyi erősségeket és a fejlesztendő területeket ismerhetik meg. A Figyelő egy 30 európai ország 168 városa részvételével végzett kutatási projekt eredménye: arról tartalmaz összehasonlítható adatokat, hogy az európai városok miként teljesítenek a kultúrával és a kreativitással kapcsolatos kilenc területen.

A kutatás egyebek mellett rávilágított arra, hogy a vezető kulturális és kreatív városok Párizs (Franciaország), Koppenhága (Dánia), Edinburgh (Egyesült Királyság) és Eindhoven (Hollandia). Az eredmények alapján kiderült, hogy a kultúra és a kreativitás hozzájárul a fokozódó gazdasági növekedéshez, viszont a városok mérete nem döntő szempont a kulturális és kreatív teljesítményt illetően. A Kulturális és Kreatív Városok Figyelője a tervek szerint kétévente fog frissülni. A jelentés és az online eszköz az Európai Bizottság honlapjáról érthető el.

Bővebb információ:

Európai Bizottság ;
I: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-17-1802_hu.htm , https://composite-indicators.jrc.ec.europa.eu/cultural-creative-cities-monitor/

Támogatóink: