Az Unió helyzete 2017 [2017-09-13]

Az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker 2017 szeptemberében tartotta értékelő beszédét az EU helyzetéről. (Kreatív Európa Iroda)


2017. szeptember 13-án az Európai Parlament előtt megtartotta idei értékelő beszédét az Európai Unió helyzetéről Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke. Beszédében Juncker egyebek mellett kitért arra, hogy a következő évben nagyobb hangsúlyt kell fektetni a digitális biztonságra. Mint elmondta, az elmúlt három év digitális szabályozásai segítettek megvédeni a szellemi tulajdont, a kulturális sokszínűséget, valamint a személyes adatokat. Az elnök felhívta a figyelmet arra, hogy a kibertámadások veszélyesebbek lehetnek a demokráciára és a gazdaságra, mint a fegyverek, ezért javasolja a Bizottság az Európai Kiberbiztonsági Ügynökség felállítását.

Juncker elnök emellett kiemelte az egységes Európai Unió fontosságát, így a schengeni övezet Bulgária és Románia felé nyitását, valamint az euró egyedüli pénznemként való bevezetését. Utóbbi cél elérése érdekében javasolja egy technikai és pénzügyi támogatást nyújtó Euro-csatlakozási Eszköz létrehozását.

A beszéd teljes egészében megtekinthető az Európai Bizottság honlapján.

Bővebb információ:

Európai Bizottság;
I: http://europa.eu/rapid/press-release_SPEECH-17-3165_en.htm

Támogatóink: