OPHERA műhelyek a kulturális örökségről [2020-01-13]

Műhelyfoglalkozásokat szervez 2020-ban az OPHERA projekt Cipruson, Portugáliában és Olaszországban. (Kreatív Európa Iroda)


Az Európai Unió Kreatív Európa programjának támogatásával megvalósuló olaszországi OPHERA projekt műhelyfoglalkozásokat szervez a kulturális örökségről. Az OPHERA (A kulturális örökség megnyitása a közösségek számára az olaszországi földrengés utáni hosszútávú helyreállítási folyamat során: digitális technológiák és új kompetenciák a kulturális szakemberek számára) projekt foglalkozásait örökségi szakemberek, művészek, kulturális szervezők, kulturális intézményi munkatársak, hallgatók, valamint kreatív és kulturális szakemberek és vállalkozók számára rendezik meg.

A következő műhelyekre lehet jelentkezni:
- Digitális technológiák a kulturális örökség megismerésének és népszerűsítésének szolgálatában a helyreállítási folyamat során: 2020. május 10. és 16. között Cipruson;
- Az épített kulturális örökség nyomonkövetésének és biztonsági értékelésének hagyományos és innovatív módszerei: 2020. május 31. és június 6. között Portugáliában;
- Kulturális esemény megtervezése egy földrengés utáni helyreállítási helyen, módszerek és eszközök: 2020. szeptember 4. és 12. között Olaszországban.
- Önálló- vagy csapatmunka egy vezetővel 2020 októbere és 2021 áprilisa között.

A műhelyfoglalkozások munkanyelve az angol. A kiválasztott jelentkezők számára a részvétel ingyenes.

Jelentkezési határidő: 2020. január 16.

Bővebb információ:


E: ophera@beniculturali.it
I: https://ophera.beniculturali.it/en/176/workshop

Támogatóink: