Magunkról [2006-12-08]


 1. A KultúrPont Iroda
 2. Ügyfélszolgálat
 3. Bővebb információ
 1. A KultúrPont Iroda

  A KultúrPont Irodát az akkori Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma (ma: Nemzeti Erőforrás Minisztérium) 2000 áprilisában azzal a céllal hozta létre, hogy az Európai Bizottság (Bizottság) elvárásainak megfelelően működjön Magyarországon egy olyan ügynökség, amely az EU kulturális pályázataival kapcsolatos feladatokat végzi hazánkban. Az európai gyakorlatnak megfelelően az Iroda nem a Minisztérium szervezeti rendszerében működik, hanem a tárca egyik háttérintézményének (Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező Nonprofit Kft.) keretei között végzi tevékenységét.

  Az Iroda tevékenységét, alapvetően ellátandó feladatait az Európai Bizottság Oktatási és Kulturális Főigazgatósága (Directorate-General for Education and Culture - DGEAC határozza meg, a Kultúra 2000 és Kultúra keretprogramban részt vevő országokra vonatkozóan egységesen: ez a feladat az EU aktuális kulturális keretprogramjának nemzeti koordinációja.

  Tevékenységünk alapja címadatbázisunk, amelybe kulturális szervezetek és magánszemélyek egyaránt kérhetik díjtalan regisztrációjukat. Az e-mail címüket is megadóknak hetente küldjük el ingyenes elektronikus hírlevelünket, melynek korábbi számai honlapunkon is megtalálhatóak. A hírlevélben kulturális témájú cikkek olvashatók: az Európai Unióról, pályázatokról, kulturális eseményekről, pályázati partnerkeresésről, ösztöndíjakról, kiadványokról (honlapok, könyvek, cikkek stb.) írunk.

  Készítünk saját tájékoztató kiadványokat, másoknál kiadóként működünk közre, és bizományosként, a bolti árnál olcsóbban forgalmazunk olyan munkákat, melyek a kultúrával foglalkozókat érdekelhetik.

  Rendszeresen tartunk előadásokat az Európai Unió és a kultúra témakörében szerte az országban: kulturális szakmai rendezvényekre, lakossági fórumokra és egyetemek, főiskolák kurzusaira egyaránt kapunk meghívást; illetve helyi kulturális szervezetekkel karöltve szervezzük európai információs napjainkat.

  Akkreditált továbbképzéseinket 2003 óta indítjuk rendszeresen, ezek az EU kulturális politikájáról, a pályázatírásról, valamint az EU szakosított információ-forrásairól nyújtanak hasznos információkat a kulturális szervezetek munkatársai számára.

  Telefonon, e-mailben, illetve előre egyeztetett személyes konzultációkon egyaránt állunk az érdeklődők rendelkezésére a kultúrával és az Európai Unióval kapcsolatos kérdésekben.

 2. Ügyfélszolgálat

  Irodánk hétköznapokon 8 és 17:30 óra között áll nyitva a személyes ügyfélforgalom előtt. A pályázati kiírások beadási határideje előtt hosszított nyitva tartással (általában napi 10 órában) állunk a pályázni kívánó szervezetek rendelkezésére. A személyes találkozók célja többnyire a pályázati lehetőségek megismerése, az egyéb elérhető forrásokra vonatkozó tanácsadás, esetleg egy konkrét projekt megvitatása.

 3. Bővebb információ

  Irodánk szolgáltatásairól bővebb információ a Szolgáltatásaink oldalakon található, vagy keresse fel Irodánkat.Támogatóink: