Művészfalvak Európai Szövetsége


A Művészfalvak Európai Szövetségét (European Federation of Artists' Colonies, EuroArt) 1994-ben Brüsszelben hozták létre az Európai Parlament és az Európai Bizottság védnökségével. A szervezet célja, hogy a közös európai kulturális örökség fontos részét alkotó (egyes esetekben a XVIII. és XIX. század óta működő) művészfalvak és alkotói kolóniák hálózataként elősegítse azok fennmaradását, együttműködését és fejlesztését.

Ezen célok elérése érdekében az EuroArt több tanácsadó és konzultációs bizottságot, valamint tematikus munkacsoportokat működtet, amelyekbe a 30 tagszervezet, valamint a 20 társult szervezet delegálhat résztvevőket. A szövetség tagjai között 16 ország képviselteti magát, s ezek között kulturális szervezetek, önkormányzati testületek és egyéni tagok egyaránt megtalálhatóak. Az EuroArt munkájába magyar részről két település, Budapest és Szolnok városa kapcsolódott be.

A Művészfalvak Európai Szövetsége a közös költségvetés kulturális intézmények támogatására fenntartott A-3042 jelű sora alapján uniós támogatásban részesül. Az EU 2005-ben összesen 40.500 eurós összeggel járul hozzá a szervezet működési költségeihez.

További információk:
http://www.artistsvillages.com

Támogatóink: