Nemzetek Filharmonikus Zenekara


A Nemzetek Filharmonikus Zenekarát (Philharmonie der Nationen) Leonard Bernstein elképzeléseit alapul véve a világhírű német karmester és zongorista, Justus Frantz hozta létre 1995-ben. A kezdeményezés a zene segítségével, a megbékélés jelképeként kívánja hirdetni a nemzetközi kulturális együttműködés eszméjét. Mindezek mellett a zenekar komoly szakmai hozadékokat is fel tud mutatni, hiszen ifjú tagjai a kulturális és országhatárokat átlépve gyűjthetnek értékes tapasztalatokat a professzionális zene világában.

A formációt Frantz rendkívül tehetséges fiatal zenészekből állítja össze, akik a világ több mint 40 országát és öt kontinensét képviselik, s a közös munka során ezáltal egyfajta zenei kozmopolitizmus valósul meg. Az elmúlt évek során a zenekar rengeteg meghívást kapott a világ szinte minden tájáról, így kiemelkedő kulturális és politikai események, valamint nagyhírű zenei fesztiválok keretében eddig összesen több mint 1000 koncertjére kerülhetett sor.

A zenekar uniós támogatásban részesül, amely az EU költségvetésének kulturális szervezetek támogatására létrehozott A-3042-es sorában jelenik meg, ez 2005-ös adatok alapján 16.200 eurós összeget jelent.

A Nemzetek Filharmonikus Zenekarának hivatalos honlapja:
http://www.philharmonie-der-nationen.de

Támogatóink: