A Művészetek és a Kulturális Örökség Európai Fóruma


A Művészetek és a Kulturális Örökség Európai Fóruma (EFAH, European Forum for the Arts and Heritage) 1994-ben jött létre, s legfontosabb célja, hogy teret biztosítson az európai kulturális élet meghatározó szervezetei számára az egyeztetésekre és a közös cselekvések előkészítésére. A 65 helyi, regionális, nemzeti és európai szintű tagszervezetet tömörítő EFAH egyben közös információs forrásként is lényeges szerepet tölt be, így tagjai számára naprakész hírekkel tud szolgálni az európai kulturális életet befolyásoló programokról és döntésekről.

Az egyes szakmai szervezetek európai hálózataként az EFAH hatalmas tudás és tapasztalati tőkét fog össze, s mindezt tudományos kutatásokkal és szakmai viták lebonyolításával fejleszti tovább. A szervezet állásfoglalásai általában a közösségi kulturális politika és az egyes programok hiányosságaira hívják fel a döntéshozók figyelmét, ezáltal elősegítve kontinensünk kulturális életének egészséges fejlődését.

Az EFAH működési költségeinek mintegy 60 százalékát az EU költségvetés A-3042 jelű sorában megjelenő uniós hozzájárulás fedezi, amely 2005-ös adatok szerint éves szinten 101.250 eurós összeget jelent.

További információk a szervezet honlapján:
http://www.efah.org

Támogatóink: