San Felice Akadémia - Nemzetközi Kulturális Szövetség


A San Felice Akadémiát (ASF, Accademia San Felice) 1993-ban alapították Firenzében, majd a szervezet nem sokkal később, 1996-ban, Londonban is nyitott egy irodát. Az ASF rövid idő alatt az olasz zenei élet meghatározó jelenségévé vált, és hamarosan nemzetközi színtéren is kiemelkedő kapcsolatokra tett szert.

Az akadémia multifunkcionális központként, nemzetközi intézményekkel együttműködve a zenei élet számos területén jelen van: évente több mint 150 koncertet tart Olaszországban, szervezi a Fiatal Európai Zenekarok Nemzetközi Fesztiválját (International Festival of European Youth Orchestras) és egy zenekari fesztivált (Band Festival). Mindezeken túl koncerteket, turnékat szervez, menedzseli az új zenei tehetségeket, segédkezik zenei kiadványok elkészítésében, és mint zeneiskola, szemináriumoknak, workshopoknak ad helyet.

Az ASF két saját együttese közül az egyik az 1993-ban alapított Ensemble San Felice profilja a régi olasz zene, a középkortól a barokkig, a másik az 1999-ben létrehozott San Felice Contempoensemble, amely kortárs zenét játszik.

Jövőbeli tervek szerint az ASF saját kiadói vállalatot hoz létre (San Felice Editions), és főleg fiatal zeneszerzők új munkáit fogja közreadni.

Honlap:
www.accademiasanfelice.com
www.florenceyouthfestival.com

Támogatóink: