Gyermek- és Ifjúsági Művészeti Szervezetek Európai Hálózata


A Gyermek- és Ifjúsági Művészeti Szervezetek Európai Hálózata (European Network of Art Organisations for Children and Young People, EU-NET ART) 1991-ben az olaszországi Bologna városában jött létre. Az immár 28 ország képviseletében több mint 100 szervezetet tömörítő kezdeményezés célja, hogy a kultúra minden területét átfogó szakmai hálózat segítségével keretet biztosítson az európai ifjúságot érintő közös művészeti projektek megvalósításához.

Az EU-NET ART tagjai olyan kulturális szervezetek, amelyek gyermek és ifjúsági területeken fejtik ki tevékenységüket. A hálózat a kulturális szereplők rendkívül széles körét integrálja, így az előadóművészetek, vizuális művészetek, zene, múzeumok, kulturális örökségek, kulturális központok, gyermek média és fesztiválok területei egyaránt szerves részét képezhetik a kezdeményezésnek. Az EU-NET ART működésének legfontosabb elemei azok a nemzetközi művészeti projektek, amelyek biztosítják a tagszervezetek és az ezek keretében tevékenykedő gyermekek gyakorlati együttműködését.

A Gyermek- és Ifjúsági Művészeti Szervezetek Európai Hálózata uniós támogatásban részesül, amely az EU költségvetés európai kulturális szervezetek támogatására fenntartott A-3042 jelű sorában jelenik meg, s 2005-ben 68.850 eurós összeget jelent.

További információk:
http://www.eunetart.org

Támogatóink: