Európai Unió Barokk Zenekara


Európai Unió Barokk Zenekara

Az Európai Unió Barokk Zenekarát (EUBO, korábbi nevén "Európai Közösségek Barokk Zenekara") 1985-ben hozták létre elsősorban azzal a céllal, hogy a legtehetségesebb fiatal európai zenészek számára tanulmányaik sikeres befejezése után speciális barokk zenekari gyakorlatot adjon. Az EUBO ezáltal egyfajta hidat képez a tanulmányok vége és a hivatásos zenei pályafutás megkezdése között, így biztosítva lehetőséget az ifjú muzsikusok számára a szükséges tapasztalatok megszerzésére, valamint arra, hogy elindíthassák nemzetközi karrierjüket.

A jelentkezések alapján az EUBO minden évben 100 fiatal zenészt hív meg szerte Európából, s a válogatási kurzusok során közülük választják ki az adott szezonra a zenekar hozzávetőlegesen 20 főből álló tagságát. A kiválasztott résztvevők egy hathónapos időszakot töltenek együtt, amely a barokk zene elismert szakértőinek irányítása alatt állandó gyakorlásokkal, próbákkal, valamint az Európa számos országát felölelő zenekari előadásokkal és turnékkal telik el.

Az EUBO működési költségeinek hozzávetőlegesen 40 százalékát uniós forrásból fedezi. Ez az EU költségvetésének kulturális szervezetek támogatására létrehozott A-3042 jelű sorában jelenik meg, amely 2005-ben összesen 267.300 eurót jelent.

Az Európai Unió Barokk Zenekarának hivatalos honlapja:
http://www.eubo.org.uk/

Bővebb információ honlapunkon a zenekarról itt olvasható.

Támogatóink: