Európai Múzeumi Szervezetek Hálózata


Európai Múzeumi Szervezetek Hálózata

Az 1992-ben életre hívott Európai Múzeumi Szervezetek Hálózatának (NEMO, Network of European Museum Organistions) célja, hogy közös képviselettel és értékes információk biztosításával segítse az Európai Unió tagországaiban és egyéb társult országokban működő múzeumokat. A független hálózat elsősorban a múzeumokat érintő európai uniós kezdeményezésekről ad felvilágosításokat, s emellett lobbiszervezetként, illetve a tagok közötti kommunikációnak és tapasztalatcserének teret adó ernyőszervezetként tevékenykedik.

A NEMO működése során hírlevelén és hivatalos honlapján keresztül nyújt információkat a tagok részére, s emellett a hálózatban érdekelt szervezetek képviselői a minden évben más-más európai helyszínen megrendezett szakmai találkozókon egyeztetik álláspontjaikat. 2002-ben a szervezet éves közgyűlését Budapesten rendezték.

A NEMO működési költségeihez az Európai Unió is hozzájárul, s a 2005-ös adatok szerint 68.850 eurós éves támogatás a közösségi költségvetés A-3042 jelű (az európai kultúrát népszerűsítő szervezetek támogatását magába foglaló) sorában jelenik meg.

A NEMO hivatalos honlapja:
http://www.ne-mo.org

Támogatóink: