Európai Színházi Értekezlet


Európai Színházi Értekezlet

Az 1988-tól működő Európai Színházi Értekezlet (ETC, European Theatre Convention) 21 ország képviseletében összesen 36 színházi szervezetet tömörít, s célja a kultúrák közötti párbeszéd és együttműködés elősegítése a színház világában, különös tekintettel a nyelvi sokszínűség fenntartására. Az ETC szövetségként egy hatékony európai hálózatot fog össze, s számos szakmai programmal járul hozzá kontinensünk integrálódó színházi életének fejlesztéséhez, így többek között a színházi közönség határokon átívelő mobilitásának elősegítéséhez is.

Az ETC tevékenységi körében szintén szerepel egyes kiadványok megjelentetése, internetes adatbázis biztosítása, oktatási és szakmai programok szervezése, színházi fotókiállítások létrehozása, valamint egyes produkciók más partnerszínházakban történő bemutatásának megszervezése is. Mindezek mellett a szervezet két évente önálló fesztivállal is segíti az egyes tagok közötti együttműködések megszilárdítását.

Az ETC működésének anyagi bázisához az Európai Unió is hozzájárul, s 2005-ben a közös költségvetés európai kulturális intézményeket támogató sorában 64.800 eurót különítettek el erre a célra.

További információk:
http://www.etc-centre.org/home.asp

Támogatóink: