Európai Opera Központ


Európai Opera Központ

Az Európai Opera Központ (European Opera Centre) az Európai Bizottság kezdeményezésére, több európai operaház közreműködésével 1997-ben alakult meg Manchesterben. Az intézmény létrejötte óta folyamatosan részesül a Közösség kulturális költségvetéséből, 2004-ben a Bizottság az Opera Központ működési és adminisztrációs költségeire 400 000 Eurós támogatást irányzott elő.
A szervezet célja kezdetektől fogva egy Európai Unión belüli magas színvonalú képzés kialakítása volt, amely egyrészről megkönnyíti az előadóművészek és a színházi szakemberek előmenetelét, másrészről hozzájárul szakmai fejlődésükhöz. A kurzus keretében a résztvevők a manchesteri központban néhány hetes intenzív tréningen sajátíthatják el neves, az opera világát jól ismerő mesterek segítségével azokat a gyakorlati ismereteket, melyeket tanulmányaik során nem volt lehetőségük megszerezni.

A Központ által létrehozott komplex program része, az opera műfajának népszerűsítése és európai közönségtáborának szélesítése. E szándék elérésének érdekében az Európai Opera Központ saját társulatot alapított, amellyel aktívan részt vesz a kontinens kulturális életében: megalakulása óta az Opera Europa számos nemzeti és nemzetközi fesztiválon, valamint uniós politikai eseményen szerepelt.

Az Európai Opera Központ hivatalos honlapja: www.operaeurope.org

Támogatóink: