A Kulturális Örökség Laboratóriumai


A Kulturális Örökség Laboratóriumai

Az Európai Unió Bizottsága a Kultúra 2000 keretprogram 3. Akciója keretén belül, az éves Kultúra 2000 pályázati felhívástól elkülönítetten hirdette meg a Kulturális Örökség Laboratóriumai című, a kulturális örökség témakörébe tartozó pályázatát.

A felhívás keretében évente kb. négy (4) pályázatot támogattak.

Pályázni legfeljebb 12 hónap időtartamú, legalább három ország szervezeteinek együttműködésén alapuló projektekkel lehetett. A pályázat témája lehetett valamely, a nagyközönség számára nyitott, különleges európai jelentőséggel bíró kulturális örökségi helyszín állagmegőrzése, helyreállítása vagy fejlesztése, innovatív eljárások és technológiák kifejlesztésével és európai szintű terjesztésével.

A pályázatot a főszervező országának kulturális örökségért felelős hatósága juttatta el az EU Bizottságához, az ország EU mellé rendelt állandó képviseletén keresztül. Ezért első körben a pályázatokat az akkori Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma Európai Uniós és Stratégiai Főosztályára kellett eljuttatni.

Bővebb felvilágosítás az alábbi címeken volt kérhető:

http://europa.eu.int/comm/culture/eac/culture2000/special_events/laboratoire_en.html


Culture 2000 Unit

Mr. Theodossios Mastrominas
tel. . +32 2 299 9234
e-mail: theodossios.mastrominas@cec.eu.int

A pályázat eredményét a Kultúra 2000 pályázat eredményeivel együtt tették közzé minden évben. Az alábbiakban ezek az ismertetők tölthetők le, angol nyelven.
A 2000-ben támogatott pályázatok
A 2001-ben támogatott pályázatok
A 2002-ben támogatott pályázatok
A 2003-ban támogatott pályázatok
A 2004-ben támogatott pályázatok
A 2005-ben támogatott pályázatok
A 2006-ban támogatott pályázatok

Támogatóink: