Aktuális pályázati kiírásA KULTÚRA 2000 KERETPROGRAM 2006. ÉVI KIÍRÁSA

A Kultúra 2000 keretprogram 2006-ra szóló pályázati felhívása 2005. július 12-én jelent meg az Európai Unió Hivatalos Lapja C 172 számában (OJ 2005/C 172/14).

A rövid távú és a műfordítási pályázatok beadásának határideje 2005. október 17, a hosszú távúaké 2005. október 28.

A tavalyi kiíráshoz hasonlóan az Európai Unió Hivatalos Lapjában a pályázat szövege nem jelent meg, csak egy rövid felhívás 20 nyelven. A pályázattal kapcsolatos részleteket és az űrlapot az Európai Bizottság az Európa Szerveren tette közzé a három munkanyelven:
angolul, franciául és németül. A dokumentum tartalmazza az érvényes prioritásokat, pályázati feltételeket, kritériumokat, illetve a pályázat lebonyolításának menetét.
A részletes ismertető nem hivatalos magyar nyelvű fordítása letölthető Word dokumentum formátumban innen és pdf formátumban innen.

A 2006-ra vonatkozó kiírásban nincs kiemelten támogatandó terület, hanem valamennyi művészeti ág egyaránt hangsúlyos elbírálásban részesül.

A pályázati kiírás szövege letölthető pdf formátumban angol, cseh, dán , észt , finn, francia, görög, holland, lengyel, lett, litván, máltai , magyar, német, olasz, portugál, spanyol, szlovák, szlovén valamint svéd nyelven.

A pályázati űrlapok letölthetők
Word dokumentum formátumban angol, francia, német nyelveken.

Az űrlapoknak magyar fordítása nem készül.

A pályázatokat az Európai Unió 20 hivatalos nyelvének valamelyikén (angol, cseh, dán, észt, finn, francia, görög, holland, lengyel, lett, litván, magyar, máltai, német, olasz, portugál, spanyol, szlovák, szlovén vagy svéd nyelven) lehet benyújtani. A bírálati eljárás meggyorsítása érdekében azonban javasolják a pályázóknak, hogy az angol, francia vagy német nyelvek valamelyikén írják meg pályázatukat.
A csatolmányok (pl. alapító okirat, cégbírósági bejegyzés, pénzügyi beszámoló - bármilyen, nemzeti jellegű irat) beadhatóak az eredeti nyelven, nem szükséges őket szóról-szóra lefordítani a pályázat nyelvére (azonban egy rövid tartalmi összefoglaló javasolt).

Egyéb dokumentumok

A pályázati űrlapokhoz szükséges csatolni egy banki adatlapot. A banki adatlapot az alapján kell kiválasztani, hogy a pályázó/társszervező intézmény bankszámláját melyik országban vezeti.

A banki adatlapok letölthetők Excel táblázat formátumban

Ausztria: német;
Belgium: francia, német, holland;
Ciprus: görög;
Csehország: cseh;
Dánia: dán;
Egyesült Királyság: angol;
Észtország: észt;
Finnország: finn, svéd;
Franciaország: francia;
Görögország: görög;
Hollandia: holland;
Írország: angol;
Lengyelország: lengyel;
Lettország: lett;
Litvánia: litván;
Luxemburg: francia, német;
Németország: német;
Magyarország: magyar;
Málta: máltai
Olaszország: olasz;
Portugália: portugál;
Spanyolország: spanyol;
Svédország: svéd;
Szlovákia: szlovák;
Szlovénia: szlovén, illetve

Az összes többi ország: angol nyelven.

A pályázati űrlaphoz ugyancsak csatolni kell a szervezet jogállásáról szóló adatlapot, melyet az alábbi nyelveken tölthetnek le:

Magánszervezetek:
angol, cseh, dán, észt, finn, francia, görög, holland, lengyel, lett, litván, magyar, máltai, német, olasz, portugál, spanyol, szlovák, szlovén, svéd nyelven.

Állami szervezetek:
angol, cseh, dán, észt, finn, francia, görög, holland, lengyel, lett, litván, magyar, máltai, német, olasz, portugál, spanyol, szlovák, szlovén, svéd nyelven.

Csatolandó még az űrlaphoz a szervezet pénzügyi alkalmasságát tanúsító adatlap (jelenleg angol, francia, máltai és spanyol nyelven érhető el).

Hasznos dokumentumok

Kultúra 2000: költségvetés és beszámoló (PPS formátumban)

Számlalista a beszámolókhoz (Excel formátum)

Hasznos információk a pályázati költségvetés megtervezéséhez (PDF formátum)

A Kultúra 2000 keretprogram létrehozásáról szóló határozat (PDF formátum) és a program 2006. december 31-ig való meghosszabbításáról szóló határozat (PDF formátum)

Az Európai Bizottság napidíj-táblázata (Excel formátum)

Szerződésminták

Egyéves projektek (Word) (PDF)

Többéves projektek (Word) (PDF)','/letolt/2006/grant_agreeA2_2006_en.pdf'); ?>

Műfordítás (Word) (PDF)','/letolt/2006/translation_grant_en.pdf'); ?>

A fájlokat saját gépére elmenteni pl. úgy tudja, ha a Shift gombot lenyomva tartva kattint a linkre az egérrel.

Támogatóink: