Egy új európai Bauhaus [2020-10-15]

Új mozgalom elindítását jelentette be az Európai Bizottság elnöke Egy új európai Bauhaus címmel. (Kreatív Európa Iroda)


Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen 2020. október 14-én bejelentette, hogy a Bizottság elindítja az A New European Bauhaus (Egy új európai Bauhaus) című mozgalmat, amelynek célja, hogy hidat építsen a tudomány és a technológia, illetve a művészet és kultúra világa között. A mozgalom keretében vitafórumokat, művészeti és kulturális tereket, kísérleti laborokat, globális hálózatokat és szakértői központokat, valamint a téma iránt érdeklődők számára kapcsolattartó pontot hoznak létre.

A 2021-es első körben a fenntarthatóságra, a művészetekre és a kultúrára fókuszálnak Európában, a 2023-tól induló második körben Európában és Európán kívül hoznak létre Bauhaus projekteket és hálózatot. Az építészeket, művészeket, diákokat, kutatókat, mérnököket, tervezőket és más érdeklődőket megszólító mozgalom a fenntarthatóság, a befogadás és az esztétika eszközével viszi közelebb az európai zöldmegállapodás értékeit az emberekhez.

Bővebb információ:

Európai Bizottság ;
I: https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/fs_20_1894?fbclid=IwAR0Nhog12icdMbHhIAq7YLdHb-s24WnQgwaufadTDALdhI-F15HmzK0AdXk

Támogatóink: