Pályázat az Altiero Spinelli-díjra [2019-07-29]

Pályázatot hirdet az Európai Bizottság a fiatalok polgári szerepvállalásának és a dezinformációval szembeni ellenállási képességének növelését célzó tevékenységeket elismerő Altiero Spinelli-díj odaítélésére. (Kreatív Európa Iroda)


Az Európai Bizottság pályázatot hirdet az Altiero Spinelli Prize for Outreach (Altiero Spinelli-díj) odaítélésére. A pályázat célja azoknak a tevékenységeknek elismerése, amelyek célja a fiatalok polgári szerepvállalásának és a dezinformációval szembeni ellenállási képességének növelése. A program keretében a következő tevékenységek támogathatók: az EU-val kapcsolatos oktatási programok és kampányok; az EU-val kapcsolatos tájékoztatás és kommunikációs kampányok; a fiatalok motiválása a demokratikus folyamatokban való részvételre az EU jövőjének alakítása céljából; tevékenységek, amelyek javítják a fiatalok kötődését az EU alapvető értékeihez; akcióalapú tevékenységek, amelyek lehetővé teszik, hogy a fiatalok tanúi legyenek az EU előnyeinek. A pályázat keretében legfeljebb 16 pályázó kap 25 ezer eurós támogatást.

Pályázati határidő: 2019. október 29.

Bővebb információ:

Európai Bizottság ;
I: https://ec.europa.eu/education/news/call-for-proposals-altiero-spinelli-prize-for-outreach-2019?fbclid=IwAR0bvgReQdEloUXSdBEbqfFcubafDzIQz-uf7WDVFCJCvnhs_50AB7pD5vw

Támogatóink: