A 2010/2011-es tagfelvétel eredményei [2010-04-27]

Kattintson a képre a galériához!

2010. április 23-án nyilvánosságra hozták az Európai Unió Ifjúsági Zenekara 2010/11-es tagjainak listáját. A meghallgatásokon 27 tagállamból több mint 6000 fiatal muzsikus vett részt, közülük választották ki az idei évad 125 zenekari tagját. (KultúrPont)


A magyarországi meghallgatásról a zenekarba került:

  • rendes tagként: Nagy Ákos (nagybőgő), Mohai Bálint Döme (fagott), Szűcs Marietta (fuvola), és Standi Hajnalka (hegedű)
  • tartalékosként: Farkas Tamás (kürt), Íde Ní Chonaill (fagott), Kovács Balázs (harsona), Makkos Noémi (trombita), Maros Ádám (ütősök) , Molnár Eszter Éva (oboa) és Zétényi Tamás (gordonka)
  • Páll Erzsébetet (fuvola) a zsűri a következő évben való jelentkezésre bátorította.
Gratulálunk az elért eredményekhez!

A zenekar 2010/2011-es évada a 2010. július végi és augusztus eleji próbaidőszakkal majd augusztusi turnéval kezdődik, mely idén Haitzendorfből indul. A turné állomásai Haitzendorf (Ausztria), London (Egyesült Királyság), Lodz (Lengyelország), Amsterdam (Hollandia) Berlin (Németország), Bolzano (Olaszország) és Stresa (Olaszország). A felkészülést és a turnét idén Sir Colin Davis és Gianandrea Noseda vezeti.

A 2010/2011-es évadra a nagy érdeklődésre való tekintettel előmeghallgatást tartottak 2010. február 6-7-én a MÁV Szimfonikus Zenekarának épületében. A zsűri tagjai Gál Tamás (karmester), Konrád György (vonós), Sebők Erika (fafúvós) és Friedrich Ádám (rézfúvós) voltak. Részvételüket ezúton is köszönjük.

Az előmeghallgatás továbbjutóinak meghallgatása 2010. február 18-19-én volt a Magyar Telekom Zenekar épületében, ahol David Strange professzor, az EUYO oktatási igazgatója hallgatta meg a fiatal magyar zenészeket.

Köszönjük a zongorakísérők, Hernádi Hilda, Kancsár Vera, Harsányi Sarolta és Szabó Terézia értékes segítségét.

Az EUYO 2011/2012-es meghallgatásaira 2010 őszén lehet majd jelentkezni, ezeken az oldalakon és a KultúrPont Irodánál: euyo@kulturpont.hu.

A korábbi évek meghallgatásainak eredményei az Archívumban olvashatók.

Támogatóink: